crnakuhnja
18.9.05
  SLADKO Baklava
jufke, (kore), 3 jajca, 1 kisla smetana, 2 kozarca olja, 30 dag sladkorja, ščepec pecilnega praška, orehi (zmleti), rozine po želji.

Jajca, kislo smetano, olje, sladkor, pecilni prašek zmiksaj

v pekač eno jufko, namaži posuj z orehi in spet jufko,... ponavljaj, dokler ne zmanjka.
Na vrh jufka. Zreži surovo, peci 30 minut na 180 st.c.Najprej na spodnji rešetki, čez pol ure prestavi na sredino pečice.

Zalij, ko je pečeno, z vrelo vodo, v katero si zamešala sladkor in limonin sok.
RCP dala Meta Žužek, na žuru sošolcev v Cerknici pri Milanu Rotu
 
Comments: Objavite komentar



<< Home
RECEPTI Z ZGODOVINO Recepti, ki so v mojih zvezkih obledeli ali pa jih ni več mogoče brati, ker so tako popackani od ingridienc, ki so pri delu špricale od mikserja ... Recepti, pobrani od babice Cvete in njenih afriških prijateljic (UN ladies), čeških sorodnic in številnih kuharsko nadarjenih sestričen, prijateljic..., da sestre niti ne omenjam. Recepti, izmišljeni v času obilja ali občasne stiske ...

ARCHIVES
maj 2005 / junij 2005 / september 2005 / februar 2006 / junij 2006 / februar 2007 / december 2007 / april 2009 / september 2009 / oktober 2009 / november 2009 / december 2009 / januar 2011 /


Powered by Blogger