crnakuhnja
18.9.05
  VKUHAVANJE - kislo - Češke kisle kumarice
Megastično odlične od Ruženke v Kostelcu nad Černimi lesy

4 litre vode, 16 dag soli, 30 dag sladkorja, 50 tbl saharina, 1,5 l kisa (8-odstotnega alkoholnega)

Kislo župo prevri,

kumarice dobro operi, na dno vsakega kozarčka vloži najprej: žličko gorčičnega semena,lovorov list, 2 klinčka, košček hrena, 2 zrni popra, 2 zrni brina 3 kolesca korenja, e malo čalotko, mali šopek kopra.
Naloži kumarice, zalij s kisom in 20 minut steriliziraj na 70 - 90 stopinj.
 
Comments: Objavite komentar



<< Home
RECEPTI Z ZGODOVINO Recepti, ki so v mojih zvezkih obledeli ali pa jih ni več mogoče brati, ker so tako popackani od ingridienc, ki so pri delu špricale od mikserja ... Recepti, pobrani od babice Cvete in njenih afriških prijateljic (UN ladies), čeških sorodnic in številnih kuharsko nadarjenih sestričen, prijateljic..., da sestre niti ne omenjam. Recepti, izmišljeni v času obilja ali občasne stiske ...

ARCHIVES
maj 2005 / junij 2005 / september 2005 / februar 2006 / junij 2006 / februar 2007 / december 2007 / april 2009 / september 2009 / oktober 2009 / november 2009 / december 2009 / januar 2011 /


Powered by Blogger