crnakuhnja
21.2.06
  SLADKO Pehtranova potica (Inge)
Najboljša pehtranova potica, kar jih je.
Njena posebnost: ko jo daš v pekač, je grda na videz, ko jo pečeno režeš, ji ni para

Pehtranova potica

1/2 kg mehke moke, 2 celi jajci in 1 rumenjak
8 dag sladkorja, malo soli, malo limonine lupinice, 12 dag masla, mleka po potrebi in 4dag kvasa.

Daj delat kvasec iz mlačnega mleka in žlice moke in malo sladkorja.
Zmehčaj maslo.
Testo: jajci in rumenjak, maslo, ščepec soli, moko in kvasec stepaj ob dolivanju toliko mlačenga mleka. Ko se začnejo v testu delati mehurji in ko pri miksanju odstopa od posode, je gotovo. Naj bo testo relativno mehko, vsekakor mahkejše od tistega, ki ga običajno narediš za potico.
Vzhajaj testo pokrito v mlačni pečici.
Nadev naredi iz 15 dag masla, 225 g sladkorja v prahu, to stepi, drugega zad rugim dodaj 4 rumenjake, nato dve pesti narezanih pehtranovih listkov. Če je sveže, naj bodo poleg listkov tudi mehkejši deli stebla, ki ga drobno nasekljaš. To potem hrusta pod zobmi. Beljake stepi, NE jih vmešat.
Razvaljaj vzhajano testo, namaži z pehtranovo maso, čez razmaži stepene beljake. Zvij in predeni v namazan in z moko posut pekač. Peci na 150 st.Celzija od 45 do 60 minut.
 
Comments: Objavite komentar



<< Home
RECEPTI Z ZGODOVINO Recepti, ki so v mojih zvezkih obledeli ali pa jih ni več mogoče brati, ker so tako popackani od ingridienc, ki so pri delu špricale od mikserja ... Recepti, pobrani od babice Cvete in njenih afriških prijateljic (UN ladies), čeških sorodnic in številnih kuharsko nadarjenih sestričen, prijateljic..., da sestre niti ne omenjam. Recepti, izmišljeni v času obilja ali občasne stiske ...

ARCHIVES
maj 2005 / junij 2005 / september 2005 / februar 2006 / junij 2006 / februar 2007 / december 2007 / april 2009 / september 2009 / oktober 2009 / november 2009 / december 2009 / januar 2011 /


Powered by Blogger