crnakuhnja
25.4.09
  Rezanci z regratovimi popki

Domači rezanci za dva:
20 dag moke, 2 jajci, mala žlička olja
Zamesi, pusti v hladilniku uro ali dve, pred kosilom razvaljaj in nareži (lahko s strojčkom) na rezance, takoj skuhaj v slanem kropu, (3 minute).
Hitreje gre s kupljenimi testeninami, seveda.
Preliv
Pest ali dve regratovih neodprtih cvetnih popkov prelij s kropom in jih pusti v njem minuto ali dve, nato odcedi. Na žlici olivnega olja na hitro popraži česnov strok, dodaj odcejene popke, posoli, malo popraj, premešaj in takoj odstavi. Prelij s tem odcejene rezancej. Dodani parmezan nekoliko ubije plemeniti (grenki) okus regrata.
 
Comments:
Popki nabrani na Miklavževih poljanah, za Savo, na opoldanskem sprehodu. Mm
 
Objavite komentar



<< Home
RECEPTI Z ZGODOVINO Recepti, ki so v mojih zvezkih obledeli ali pa jih ni več mogoče brati, ker so tako popackani od ingridienc, ki so pri delu špricale od mikserja ... Recepti, pobrani od babice Cvete in njenih afriških prijateljic (UN ladies), čeških sorodnic in številnih kuharsko nadarjenih sestričen, prijateljic..., da sestre niti ne omenjam. Recepti, izmišljeni v času obilja ali občasne stiske ...

ARCHIVES
maj 2005 / junij 2005 / september 2005 / februar 2006 / junij 2006 / februar 2007 / december 2007 / april 2009 / september 2009 / oktober 2009 / november 2009 / december 2009 / januar 2011 /


Powered by Blogger