Pomarančna torta
Pomarančna torta
Ingridience: 8 jajc
1/4 kg sladkorja v prahu
2 pomaranči
1 limono
20 dag mletih orehov
20 dag jedilne čokolade (pomarančne Gorenjka ali pomarančne Lindt)
Penasto zmešaj 8 rumenjakov in 1/4 kg sladkorja v prahu.
Dodaj celo, na majhne koščke zrezano pomarančo (z olupkom vred),
Dodaj 8 dag zmehčane (ne mlete!) jedilne čokolade in 20 dag mletih mandljev ali orehov.
Rahlo vmešaj trd sneg 8 beljakov.
Namaži model, malo pomokaj, peci slabo uro na 180 stopinj C.
Še vročo torto oblij s sokom 1 pomarančne in pol limone, 2 žlici vode, 4 žličke sladkorja.
Ohlajeno po želji prereži in namaži z marelično marmelado ali ribezovim želejem, lahko tudi z grenko pomarančno marmelado, tanko jo nato premaži tudi po vrhu in ob strani, čez vse prelij
čokoladno glazuro: 12 dag jedilne pomarančne čokolade in 1 veliko žlico masla omehčaj v vodni kopeli prelij čez torto tako, da teče čez rob...
Zelo okusna v vsakem primeru.